Τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα

Οι τοξικολογικές αναλύσεις στο αίμα πραγματοποιούνται για να εξακριβωθεί αν κάποιος έχει κάνει πολύ πρόσφατη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η αιματολογική ανάλυση για την ανίχνευση ναρκωτικών και φαρμακευτικών ουσιών έχει ιδιαίτερα μικρό παράθυρο ανίχνευσης, καθώς οι ουσίες αυτές μεταβολίζονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό εντός λίγων ωρών. Από την άλλη, οι ναρκωτικές ουσίες είναι ανιχνεύσιμες στο αίμα μόλις μερικά λεπτά ή ώρες από τη στιγμή της απορρόφησής τους από τον οργανισμό, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες δειγμάτων οι οποίες απαιτούν την παρέλευση μερικών ημερών για την ανίχνευση ουσιών.

Συλλογή δείγματος: Για το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορός και πλάσμα αίματος καθώς και ολικό αίμα. Η λήψη αίματος μπορεί να γίνει με ένα απλό τσίμπημα δακτύλου.

Τεστ αίματος για την ανίχνευση 20 ναρκωτικών ουσιών

DNAlogy-MultiBlood Test

Το MultiBloodTest της DNAlogy είναι μια νέα και εξελιγμένη μέθοδος για τον ταυτόχρονο έλεγχο 20 ναρκωτικών, φαρμακευτικών ουσιών και αλκοόλ στο αίμα. Πρόκειται για μια τεχνολογία μεγάλης ευαισθησίας που ανιχνεύει την κάθε ουσία καθώς και τους μεταβολίτες της, ενώ για την εξέταση απαιτείται πολύ μικρή ποσότητα ορού αίματος (μόλις 400μl).

 • null
  Ναρκωτικές ουσίες: Κάνναβη (THC), κοκαΐνη (COC), αμφεταμίνη (AMP), μεθαμφεταμίνη (MET), alpha-PVP (συνθετικό διεγερτικό της κατηγορίας των καθινονών), συνθετικά Κανναβινοειδή (AB-PINACA, AB-CHIMINACA).
 • null
  Οπιούχα: 6-MAM (μεταβολίτης της ηρωίνης), οπιούχα (MOR/ΟΡΙμορφίνη, κωδείνη), οξυκωδόνη (OXYC – ημισυνθετικό οπιοειδές).
 • null
  Οπιοειδή: Βουπρενορφίνη (BUP – υποκατάστατο της ηρωίνης), μεθαδόνη (MDONE -χρησιμοποιείται και για την θεραπεία εξάρτησης από την ηρωίνη), φαιντανύλη (FENT), τραμαδόλη (TRM  – ισοδύναμο με την κωδεΐνη).
 • null
  Φαρμακευτικές ουσίες: Φαινκυκλιδίνη (PCP – συνθετικό παραισθησιογόνο – αρχικά παρασκευάστηκε ως αναισθητικό), τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά (TCA), πρεγκαμπαλίνη (PGB – αντιεπιληπτικό).
 • null
  Ηρεμιστικές ουσίες: Βενζοδιαζεπίνες (BZD – οξαζεπάμη, διαζεπάμη, αλπραζολάμη, κ.α.), βαρβιτουρικά (BAR).
 • null
  Αλκοόλ: Ο μεταβολίτης Εthyl Glucuronide (EtG).

Τεστ αίματος για την ανίχνευση 9 ναρκωτικών ουσιών

DNAlogy-9 Drug Blood Test

Το τεστ προορίζεται για την ανίχνευση χρήσης 9 κοινών ναρκωτικών ουσιών σε δείγμα ανθρώπινου αίματος. Τα αποτελέσματα δίνονται για κάθε ουσία χωριστά καθώς κάθε μια ανιχνεύεται ανεξάρτητα από την άλλη. Τα εξεταζόμενα δείγματα δεν μπορούν να αλλοιωθούν ενώ λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας του τεστ, οι ουσίες ανιχνεύονται στα πρώτα λεπτά της κατανάλωσης. Το τεστ περιλαμβάνει την ανίχνευση αμφεταμινών (AMP: αμφεταμίνες, MET: μεθαμφεταμίνες), κανναβινοειδών (THC: κάνναβη, μαριχουάνα), κοκαΐνης (COC), οπιούχων και οπιοειδών (MOR/ΟΡΙ: μορφίνη, ηρωίνη), βαρβιτουρικών (BAR), βενζοδιαζεπινών (BZD), μεθαδόνης (MTD) και τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών (TCA).

Τεστ αίματος για την ανίχνευση 5 ναρκωτικών ουσιών

DNAlogy-5 Multi Drug Blood Test

Το τεστ προορίζεται για την ανίχνευση χρήσης 5 κοινών ναρκωτικών ουσιών σε δείγμα ανθρώπινου αίματος. Τα αποτελέσματα δίνονται για κάθε ουσία χωριστά καθώς κάθε μια ανιχνεύεται ανεξάρτητα από την άλλη. Τα εξεταζόμενα δείγματα δεν μπορούν να αλλοιωθούν ενώ λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας του τεστ, οι ουσίες ανιχνεύονται στα πρώτα λεπτά της κατανάλωσης. Το τεστ περιλαμβάνει την ανίχνευση αμφεταμινών (AMP: αμφεταμίνες, MET: μεθαμφεταμίνες), κανναβινοειδών (THC: κάνναβη, μαριχουάνα), κοκαΐνης (COC: κοκαΐνη), οπιούχων και οπιοειδών (MOR/ΟΡΙ: μορφίνη, ηρωίνη).

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας