Τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα

Οι τοξικολογικές αναλύσεις στο αίμα πραγματοποιούνται για να εξακριβωθεί αν κάποιος έχει κάνει πολύ πρόσφατη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η αιματολογική ανάλυση για την ανίχνευση ναρκωτικών και φαρμακευτικών ουσιών έχει ιδιαίτερα μικρό παράθυρο ανίχνευσης καθώς οι ουσίες αυτές μεταβολίζονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό εντός λίγων ωρών. Από την άλλη, οι ναρκωτικές ουσίες είναι ανιχνεύσιμες στο αίμα μόλις μερικά λεπτά ή ώρες από τη στιγμή της απορρόφησης τους από τον οργανισμό, σε αντίθεση με άλλες κατηγορίες δειγμάτων οι οποίες απαιτούν την παρέλευση μερικών ημερών για την ανίχνευση ουσιών.

Συλλογή δείγματος: Για το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ορός και πλάσμα αίματος καθώς και ολικό αίμα. Η λήψη αίματος μπορεί να γίνει με ένα απλό τσίμπημα δακτύλου.

Τεστ αίματος για την ανίχνευση 5 ναρκωτικών ουσιών

Το τεστ προορίζεται για την ανίχνευση χρήσης 5 κοινών ναρκωτικών ουσιών σε δείγμα ανθρώπινου αίματος. Τα αποτελέσματα δίνονται για κάθε ουσία χωριστά καθώς κάθε μια ανιχνεύεται ανεξάρτητα από την άλλη. Τα εξεταζόμενα δείγματα δεν μπορούν να αλλοιωθούν ενώ λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας του τεστ, οι ουσίες ανιχνεύονται στα πρώτα λεπτά της κατανάλωσης. Το τεστ περιλαμβάνει την ανίχνευση αμφεταμινικών (AMP: αμφεταμίνες, MET: μεθαμφεταμίνες), κανναβινοειδών (THC: κάνναβη, μαριχουάνα, COC: κοκαΐνη), οπιούχων και οπιοειδών (MOR/ΟΡΙ: μορφίνη, ηρωίνη).

Χρόνος ανίχνευσης μετά την κατανάλωση: THC: μέχρι 2 εβδομάδες, COC: 1-2 ημέρες, MOR/ΟΡΙ: 6- 12 ώρες, AMP 12 ώρες, MET 1-2 ημέρες,

Τεστ αίματος για την ανίχνευση 9 ναρκωτικών ουσιών

Το τεστ προορίζεται για την ανίχνευση χρήσης 9 κοινών ναρκωτικών ουσιών σε δείγμα ανθρώπινου αίματος. Τα αποτελέσματα δίνονται για κάθε ουσία χωριστά καθώς κάθε μια ανιχνεύεται ανεξάρτητα από την άλλη. Τα εξεταζόμενα δείγματα δεν μπορούν να αλλοιωθούν ενώ λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας του τεστ, οι ουσίες ανιχνεύονται στα πρώτα λεπτά της κατανάλωσης. Το τεστ περιλαμβάνει την ανίχνευση αμφεταμινικών (AMP: αμφεταμίνες, MET: μεθαμφεταμίνες), κανναβινοειδών (THC: κάνναβη, μαριχουάνα, COC: κοκαΐνη), οπιούχων και οπιοειδών (MOR/ΟΡΙ: μορφίνη, ηρωίνη), βαρβιτουρικών (BAR), βενζοδιαζεπινών (BZD), μεθαδόνης (MTD) και τρικυκλικών αντικαταθλιπτικών (TCA).

Χρόνος ανίχνευσης μετά την κατανάλωση: THC: μέχρι 2 εβδομάδες, COC: 1-2 ημέρες, MOR/ΟΡΙ: 6- 12 ώρες, AMP 12 ώρες, MET 1-2 ημέρες, BAR 1-2 ημέρες, BZD 2-3 ημέρες, MTD 1-3 ημέρες

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας