Δειγματοληψία και Ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 – Τεστ Covid-19

Τμήμα μοριακού ελέγχου Covid-19

Τα Εργαστήρια Γενετικής DNAlogy παρέχουν υπηρεσίες ανίχνευσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 και της εποχικής γρίπης με 4 μεθόδους:

1. Μοριακό τεστ ανίχνευσης PCR με 40€

Η μέθοδος της μοριακής ανίχνευσης στηρίζεται στην ανίχνευση του γενετικού υλικού του ιού (mRNA) σε δείγματα ρινοφαρυγγικού και στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος, με 100% ειδικότητα και ευαισθησία και προορίζεται για την εξακρίβωση ενεργής λοίμωξης.

Στα πρώτα στάδια της αντίδρασης ανίχνευσης, το γενετικό υλικό του ιού (mRNA) μεταγράφεται αντίστροφα σε cDNA, το οποίο στη συνέχεια πολλαπλασιάζεται προκειμένου να ανιχνευθεί με τη μέθοδο της Real-Time PCR (40 κύκλοι). Με τη μέθοδο αυτή ανιχνεύονται ταυτόχρονα τουλάχιστον 2 από τα παρακάτω γονίδια του ιού,

 • το γονίδιο Ν που φέρει την πληροφορία για το σχηματισμό της πρωτεΐνης του νουκλεοκαψιδίου, δηλαδή του περιβλήματος του ιού
 • το γονίδιο S που φέρει την πληροφορία για το σχηματισμό της πρωτεΐνης ακίδας με την οποία ο ιός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα
 • το γονίδιο ORF1ab που φέρει την πληροφορία για την παραγωγή μη δομικών πρωτεϊνών του ιού.

Τα γονίδια αυτά προτείνονται από το CDC (Κέντροo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και το FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων).

Η λήψη του δείγματος πραγματοποιείται στα εργαστήριά μας ή στο χώρο σας (κατ’ οίκον κατόπιν συνεννόησης) από εξειδικευμένο προσωπικό. Το αντιδραστήριο που χρησιμοποιείται στα εργαστήριά μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει μόλις 5 σωματίδια ιού, ενώ παράλληλα είναι ικανό να ανιχνεύσει όλες τις μεταλλάξεις που έχουν εμφανίσει μεγάλη διασπορά στον πληθυσμό:

 • Alpha/ UK στέλεχος B.1.1.7
 • Beta/ South African στέλεχος B.1.351
 • Brazilian στέλεχος B.1.1.28
 • Omicron στέλεχος B.1.1.529 & BA.2
 • Gamma/ Brazilian στέλεχος P.1 (προέρχεται από το στέλεχος B.1.1.28)
 • Delta/ Indian στέλεχος B.1.617.2
 • Delta Plus (προέρχεται από το στέλεχος B.1.617.2)

Η ανάλυση για το τεστ μοριακής ανίχνευσης του ιού πραγματοποιείται στα εξειδικευμένα εργαστήριά μας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τα αποτελέσματα παραδίδονται:

 • αυθημερόν για τις δειγματοληψίες που διενεργούνται μέχρι τις 14:30
 • εντός 24 ωρών (μεσημέρι/απόγευμα της επόμενης ημέρας) για τις δειγματοληψίες που διενεργούνται μετά τις 14:30.

Το κόστος του τεστ είναι 40€. Το εργαστήριο εκδίδει επίσημη έκθεση αποτελεσμάτων, τα οποία καταχωρούνται παράλληλα στην επίσημη πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ για την έκδοση του κρατικού πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού τεστ μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.

SARS-CoV-2 (Rapid Ag test)

2. Ταχεία ανίχνευση αντιγόνου SARS-CoV-2 (Rapid Ag test)

Η μέθοδος της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στηρίζεται στην ανίχνευση αντιγόνων, δηλαδή πρωτεϊνών στην επιφάνεια του ιού, σε δείγματα ρινοφαρυγγικού και στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος. Η μέθοδος προορίζεται για την εξακρίβωση ενεργής λοίμωξης στο άτομο και για επιδημιολογικές μελέτες μεγάλου αριθμού δειγμάτων (π.χ. εταιρείες με μεγάλο αριθμό προσωπικού, μεγάλες διοργανώσεις/σημεία συγχρωτισμού, γενικός πληθυσμός, κ.α.). Το αντιδραστήριο που χρησιμοποιείται για την ανίχνευση εμφανίζει ευαισθησία 97,54% και ειδικότητα 100%.

Η μέθοδος της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου είναι λιγότερο ευαίσθητη από το μοριακό τεστ ανίχνευσης, καθώς στηρίζεται στην ανίχνευση των πρωτεϊνών του ιού χωρίς να μεσολαβεί πολλαπλασιασμός του υλικού όπως συμβαίνει στη μέθοδο της μοριακής ανίχνευσης. Τα αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να επιβεβαιώνονται με μοριακή μέθοδο ανίχνευσης, ειδικά στις περιπτώσεις εμφάνισης συμπτωμάτων.

 • Η δειγματοληψία για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού πραγματοποιείται στα εργαστήριά μας ή στο χώρο σας (κατόπιν συνεννόησης) και τα αποτελέσματα παραδίδονται σε 15-30 λεπτά. Το κόστος του τεστ είναι 9€.

3. Ταχεία ανίχνευση αντιγόνου SARS-CoV-2 και influenza A/B (Rapid COVID-19/FLU Ag Combo Test)

Καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να απειλεί τον γενικό πληθυσμό, η ανησυχία για το ξέσπασμα μιας διπλής επιδημία ολοένα και αυξάνεται. Η έναρξη της εποχικής γρίπης αναμένεται να συμπέσει με την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊoύ. Επειδή τα συμπτώματα που προκαλούν οι δύο ιοί είναι παρόμοια, η σωστή διάγνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Τα εργαστήριά μας προσφέρουν τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανίχνευσης αντιγόνων του ιού SARS-CoV-2, Influenza A (H1N1, H3N2) και Influenza B σε μια αντίδραση, με τη συλλογή ενός μόνο ρινοφαρυγγικού δείγματος.

 • Η δειγματοληψία για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού πραγματοποιείται στα εργαστήριά μας ή στο χώρο σας (κατόπιν συνεννόησης) και τα αποτελέσματα παραδίδονται σε 15-30 λεπτά. Το κόστος του τεστ είναι 16€.
Rapid COVID-19/FLU Ag Combo Test
SARS-CoV-2 and Flu combo

4. Μοριακό τεστ ανίχνευσης SARS-CoV-2 και εποχικής γρίπης με PCR

Καθώς τα συμπτώματα που προκαλούνται από τον ιό SARS-CoV-2 και την εποχική γρίπη εμφανίζουν μεγάλες ομοιότητες, η μέθοδος αυτή επιτρέπει τον διαχωρισμό των 2 αιτιών. Τα αντιδραστήρια που χρησιμοποιούνται είναι σχεδιασμένα ώστε να στοχεύουν ταυτόχρονα ειδικές περιοχές στο γενετικό υλικό του ιού SARS-CoV-2 (γονίδια ORF1ab και N), του ιού Flu A (γονίδιο Μ) και του ιού Flu B (γονίδιοNP) στην ίδια αντίδραση.
Η μέθοδος της ταυτόχρονης μοριακής ανίχνευσης SARS-CoV-2 και εποχικής γρίπης εφαρμόζεται σε δείγματα ρινοφαρυγγικού και στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος, με 100% ειδικότητα και ευαισθησία και προορίζεται για την εξακρίβωση ενεργής λοίμωξης.
Το αντιδραστήριο που χρησιμοποιείται στα εργαστήριά μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο καθώς μπορεί να ανιχνεύσει μόλις 5 σωματίδια ιού ενώ παράλληλα είναι ικανό να ανιχνεύσει όλα τα στελέχη του SARS-CoV-2 που έχουν καταγραφεί έως και τον Φεβρουάριο του 2020.

 • Η δειγματοληψία για το τεστ μοριακής ανίχνευσης του ιού πραγματοποιείται στα εργαστήριά μας ή στο χώρο σας (κατόπιν συνεννόησης) και τα αποτελέσματα παραδίδονται εντός 24 ωρών. Το κόστος του τεστ είναι 50€.

Δειγματοληψία και Ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 σε επιφάνειες και αντικείμενα

Τα Εργαστήρια Γενετικής DNAlogy παρέχουν έναν ειδικό μοριακό έλεγχο των κρίσιμων περιβαλλοντικών επιφανειών για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη χρήση του DNAlogy COVID-19 kit ®.

Ο έλεγχος των επιφανειών ενός εσωτερικού χώρου εξετάζει την ασφαλή παραμονή σας σε αυτόν ενώ παράλληλα είναι ένας απλόςμη επεμβατικός τρόπος να ελεγχθούν ενδεικτικά για τη λοίμωξη COVID-19 όλα τα άτομα που τον χρησιμοποιούν.

Με τη χρήση του DNAlogy COVID-19 kit® οι χώροι/εγκαταστάσεις σας εξετάζονται:

 • Οικονομικά : ένας έλεγχος αρκεί για να δώσει μια συνολική ένδειξη ύπαρξης του ιού στις εγκαταστάσεις (χώροι και ανθρώπινο δυναμικό)
 • Γρήγορα : αποτελέσματα σε λιγότερο από 24 ώρες
 • Διακριτικά : πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή των ατόμων που χρησιμοποιούν το χώρο

Η διαδικασία σε 3 απλά βήματα:

01.

Δειγματοληψία

Χρησιμοποιήστε το DNAlogy COVID-19 kit® για να πραγματοποιήσετε δειγματοληψίες στο χώρο σας, μέσω των ειδικών βαμβακοφόρων στειλεών. Αποστείλετε τα δείγματα στα εργαστήρια μας.

02.

Ανάλυση

Η ανάλυση των δειγμάτων στα εργαστήρια της DNAlogy πραγματοποιείται μέσω μοριακού ελέγχου ποιοτικής ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 με την τεχνική Real-Time RT-PCR.

03.

Αποτελέσματα

Τα αρνητικά αποτελέσματα πιστοποιούν την ασφάλεια των επιφανειών στις εγκαταστάσεις σας. Τα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν την παρουσία θετικών κρουσμάτων και εστιών μόλυνσης και απαιτούν περαιτέρω μέτρα για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του ιού.

Όταν ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί εισέρχεται σε έναν χώρο, διασπείρει τον ιό ακόμα και αν είναι ασυμπτωματικός.

Προλάβετε / Εμποδίστε την εξάπλωση του ιού ελέγχοντας τακτικά τις εγκαταστάσεις και τους χώρους μας, με τη χρήση του DNAlogy COVID-19 kit®.

To DNAlogy COVID-19 kit® περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και οδηγίες για τη δειγματοληψία και την αποστολή των δειγμάτων στο εργαστήριο.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε κρίσιμες επιφάνειες κοινής χρήσης (πόμολα, βρύσες, τουαλέτες, φίλτρα κλιματιστικού, κουμπιά ανελκυστήρα κ.τ.λ.)

dd1

Γιατί να πραγματοποιήσετε το τεστ SARS-CoV-2 στις επιφάνειες;

Έγκαιρη ανίχνευση του ιού στις εγκαταστάσεις σας

Ανιχνεύστε τον ιό μέχρι και 7 ημέρες πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων ή ακόμα και παρουσία ασθενών που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των πρωτοκόλλων καθαρισμού

Εξετάζοντας τις επιφάνειες για την παρουσία του ιού SARS-CoV-2 μπορείτε να προσδιορίσετε με ακρίβεια τις επιφάνειες υψηλού κινδύνου και να βελτιώσετε τα πρωτόκολλα καθαρισμού.

Ασφάλεια του χώρου μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα

Ο έλεγχος των επιφανειών με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα διασφαλίσει ότι έχει γίνει επαρκής καθαρισμός και ότι ο χώρος έχει καταστεί πλέον ασφαλής για όλους.

Διατήρηση εμπιστοσύνης εργαζομένων και πελατών

Διαβεβαιώστε τους υπαλλήλους και τους πελάτες σας ότι έχουν ληφθεί όλα τα δυνατά μέτρα αποφυγής της μόλυνσης, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων.

Πόσες ημέρες επιβιώνει ο ιός στις επιφάνειες;

covid on surface times

Πιστοποίηση “COVID-19 CONTROLLED on surfaces”

Αποκτήστε σήμερα την πιστοποίηση «COVID-19 CONTROLLED on surfaces» και επιβεβαιώστε την απουσία του νέου κορονοϊού στις εγκαταστάσεις σας.

Ειδική ομάδα πραγματογνωμόνων της DNAlogy μελετά τις δραστηριότητες και τους χώρους και εκπονεί πλάνο μελέτης των εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια επισκέπτεται τους χώρους σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2. Αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, χορηγείται η πιστοποίηση «COVID-19 CONTROLLED on surfaces».

Τι περιλαμβάνει το κιτ:

 • Αποστειρωμένους στυλεούς
 • Φιαλίδια μεταφοράς με συντηρητικό υγρό*
 • Γάντια
 • Σακουλάκι μεταφοράς βιολογικού υλικού
 • Έντυπο διενέργειας αναλύσεων και οδηγίες

*Τα ειδικά φιαλίδια μεταφοράς περιέχουν συντηρητικό υγρό, το οποίο απενεργοποιεί τον ιό επιτρέποντας την ασφαλή μεταφορά των δειγμάτων σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Για παραγγελία και ενημέρωση σχετικά με τις τιμές μας επικοινωνήστε με τα εργαστήρια μας.

Το DNAlogy-COVID-19 kit® είναι σχεδιασμένο για δειγματοληψίες σε κάθε επιφάνεια με απλό και γρήγορο τρόπο.

Για παραγγελία και ενημέρωση σχετικά με τις τιμές μας επικοινωνήστε με τα εργαστήρια μας.

Το DNAlogy-COVID-19 kit® είναι σχεδιασμένο για δειγματοληψίες σε κάθε επιφάνεια με απλό και γρήγορο τρόπο.

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας