Τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών – φαρμακευτικών ουσιών & αλκοόλ στα ούρα

Οι τοξικολογικές αναλύσεις στα ούρα πραγματοποιούνται για να εξακριβωθεί αν κάποιος έχει κάνει πρόσφατη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η DNAlogy παρέχει μια πλήρη γκάμα αναλύσεων για την ανίχνευση των πιο σύγχρονων ναρκωτικών και φαρμακευτικών ουσιών καθώς και του αλκοόλ στα ούρα.

Κάθε δείγμα ούρων που υποβάλλεται σε εξέταση για την ανίχνευση ουσιών στα εργαστήρια της DNAlogy, ελέγχεται για την επάρκεια της ποιότητάς του και την ύπαρξη πιθανών αλλοιώσεων που έχει υποστεί προκειμένου να οδηγήσει σε ψευδή αποτελέσματα. Οι παράμετροι που ελέγχονται είναι: κρεατινίνη, pH, νιτρώδη, γλουταραλδεϋδη, PCC/οξειδωτικά, ειδικό βάρος.

Συλλογή δείγματος: Συλλογή 30 ml ουρών. Το δείγμα ούρων συλλέγεται σε ένα καθαρό και στεγνό δοχείο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Τα δείγματα ούρων μπορούν να αποθηκευτούν στους 2-8 ° C έως και 48 ώρες πριν από τη δοκιμή. Για παρατεταμένη αποθήκευση, τα δείγματα μπορούν να καταψυχθούν στους -20 ° C.

Τεστ ούρων για την ανίχνευση αλκοόλ

Το τεστ προορίζεται για τον έλεγχο χρήσης/κατάχρησης αλκοόλ σε δείγμα ανθρώπινων ούρων, μέσω της ανίχνευσης του μορίου ethyl glucuronide (EtG). Το μόριο αυτό αποτελεί τον βασικό βιοδείκτη κατανάλωσης αλκοόλ καθώς αποτελεί έναν από τους κύριους μεταβολίτες της αιθανόλης που περιέχεται στα αλκοολούχα ποτά και μπορεί να ανιχνευθεί 2-3 ημέρες μετά την τελευταία λήψη αλκοόλ με αξιοπιστία ≈ 99%. Το τεστ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις ολικής απαγόρευσης κατανάλωσης αλκοόλ (απεξάρτηση) ή σε επαγγελματικά περιβάλλοντα που απαιτούν πλήρη αποχή για λόγους ασφαλείας (π.χ. μέσα μεταφοράς).

Τεστ ούρων για την ανίχνευση των 12 πιο διαδεδομένων ναρκωτικών ουσιών

Το τεστ  ναρκωτικών προορίζεται για την ανίχνευση χρήσης των 12 πιο κοινών ναρκωτικών ουσιών σε δείγμα ανθρώπινων ούρων. Τα αποτελέσματα δίνονται για κάθε ουσία χωριστά καθώς κάθε μια ανιχνεύεται ανεξάρτητα από την άλλη και έχουν αξιοπιστία ≈ 99%. Το τεστ περιλαμβάνει την ανίχνευση κλασσικών ουσιών (THC: κάνναβη, μαριχουάνα, COC: κοκαΐνη, κρακ), οπιούχων και οπιοειδών (MOR: μορφίνη, ηρωίνη, FYL: φαιντανύλη), παραισθησιογόνων (KET: κεταμίνη, LSD: LSD, οξέα), αμφεταμινικών (AMP: αμφεταμίνες, MDMA: έκσταση, MET: μεθαμφεταμίνες), νέων ψυχοτρόπων ουσιών (συνθετικά κανναβινοειδή K2/spice, K3/ΑΒ-Pinaca, MCAT: μεθκαθινόνες).

Χρόνος ανίχνευσης μετά την κατανάλωση : THC: 2-30 ημέρες, COC: 1-5 ημέρες, MOR: 1-4 ημέρες, FYL 2-3 ημέρες, KET 1-4 ημέρες, LSD 1-3 ημέρες, AMP 1-2 ημέρες, MDMA 1-3 ημέρες, MET 1-3 ημέρες, K2 2-3 ημέρες, K3 2-3 ημέρες, MCAT 1-3 ημέρες

τεστ ναρκωτικών ούρα

Τεστ ούρων για την ανίχνευση ηρεμιστικών ουσιών

Το τεστ προορίζεται για την ανίχνευση χρήσης ηρεμιστικών/κατασταλτικών ουσιών και υπνωτικών χαπιών σε δείγμα ανθρώπινων ούρων. Τα αποτελέσματα δίνονται για κάθε ουσία χωριστά καθώς κάθε μια ανιχνεύεται ανεξάρτητα από την άλλη με αξιοπιστία ≈ 99%. Το τεστ περιλαμβάνει την ανίχνευση βαρβιτουρικών (BAR), βενδοδιαζεπινών (BZD), τρικυκλικών αντικαταθληπτικών (TCA) και ζολπιδέμης (ZOL).

Χρόνος ανίχνευσης μετά την κατανάλωση: BAR : 5 ημέρες με 2-3 εβδομάδες, BZD: 3 ημέρες με 6 εβδομάδες, TCA: 5 ημέρες

Tεστ ούρων για την ανίχνευση κάνναβης - Ανίχνευση επίπεδου κατανάλωσης

Το τεστ ναρκωτικών προορίζεται για την ημιποσοτική ανίχνευση THC (μαριχουάνα, κάνναβη) σε δείγμα ανθρώπινων ούρων και έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης οποιουδήποτε κανναβινοειδούς (μαριχουάνα, χασίς, έλαιο κάνναβης) το οποίο μπορεί να έχει προσληφθεί από τσιγάρα μαριχουάνας, εισπνοή, έγχυση ή μαγειρικά παρασκευάσματα (π.χ. κέικ), από 2 έως 30 ημέρες μετά την κατανάλωση. Εκτός από την ποιοτική ανίχνευση, πραγματοποιείται παράλληλα εκτίμηση της συγκέντρωσης του μορίου (χαμηλή, μέτρια, υψηλή) γεγονός που επιτρέπει τη μελέτη της μεταβολής των επιπέδων συν τω χρόνω, πληροφορία εξαιρετικά σημαντική σε περιπτώσεις ατόμων στο στάδιο της αποτοξίνωσης. Διενεργώντας τακτικούς ελέγχους, μπορεί να διαπιστωθεί αν ένα άτομο σταμάτησε την κατανάλωση (σταθερή μείωση των επιπέδων THC) ή αν ξανάρχισε το κάπνισμα (απότομη αύξηση επιπέδων THC).

Τεστ ελέγχου καπνίσματος - Τεστ ουρών για την ανίχνευση κοτινίνης

Το τεστ προορίζεται για την ημιποσοτική ανίχνευση χρήσης νικοτίνης που βρίσκεται ειδικά στα τσιγάρα και σε άλλα προϊόντα καπνού, σε δείγμα ανθρώπινων ούρων. Πιο συγκεκριμένα το τεστ ανιχνεύει το μόριο της κοτινίνης, το οποίο αποτελεί το κύριο παράγωγο της νικοτίνης μετά την κατανάλωση, από 48-72 ώρες μετά την κατανάλωση. Εκτός από την ποιοτική ανίχνευση του μορίου της κοτινίνης, πραγματοποιείται παράλληλα εκτίμηση της συγκέντρωσης του μορίου (χαμηλή, μέτρια, υψηλή) γεγονός που επιτρέπει τον προσδιορισμό της χρήσης, 1ο  επίπεδο : λιγότερο από 3 τσιγάρα τις τελευταίες 48 ώρες, 2ο επίπεδο : 3 – 10 τσιγάρα την ημέρα, 3ο επίπεδο: πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα.

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας