Άλλες εγκληματολογικές Υπηρεσίες

Γενικές Πληροφορίες

Η επιστημονική ομάδα της DNAlogy συνεργάζεται με επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων στον τομέα των ιατροδικαστικών επιστημών, με σκοπό να ανταποκριθεί καλύτερα σε όλες τις πτυχές της ιατροδικαστικής έρευνας, απλοποιώντας τη λογιστική διαχείριση των πειστηρίων και αξιοποιώντας το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων που βρίσκονται σε κάθε πειστήριο. Όλα μας τα πρωτόκολλα έχουν προσαρμοστεί έτσι ώστε να ακολουθείται συγκεκριμένη πορεία διαχείρισης των πειστηρίων και ο πραγματογνώμονας κάθε ειδικότητας να εξάγει τη μέγιστη δυνατή πληροφορία χωρίς να αλλοιώνει (ή διαφυλάσσοντας παράλληλα) τα στοιχεία που πρέπει να συλλεχθούν από τις άλλες ειδικότητες.

Police,Coroner,Examining,Dead,Body,Corpse,In,Morgue

Ιατροδικαστική

Η συνεργασία της DNAlogy με τους επιστήμονες της Ιατροδικαστικής στοχεύει στην πληρέστερη έρευνα, διαχείριση και τεκμηρίωση υποθέσεων που αφορούν επιθέσεις με σωματικές βλάβες, σεξουαλική κακοποίηση, εγκλήματα κατά της ζωής, εκταφές, κ.α. Σε αρκετές περιπτώσεις τα ευρήματα που προέρχονται από έναν επιστημονικό τομέα δεν είναι αρκετά για να υποστηρίξουν τη μία ή την άλλη εκδοχή των γεγονότων. Αντίθετα, ο συνδυασμός των ευρημάτων δύο ή περισσότερων επιστημών, μπορεί να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα των γεγονότων που διαδραματίστηκαν.

Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις συνεργασίας των δύο επιστημών, Γενετικής και Ιατροδικαστικής, είναι η ταυτοποίηση του μέσου με το οποίο έχει πραγματοποιηθεί μια σωματική βλάβη (π.χ. μαχαίρι, ψαλίδι, πέτρα κτλ), με βάση τα τραύματα που ανιχνεύονται στο θύμα από τους Ιατροδικαστές και η παράλληλη ταυτοποίηση του χρήστη του μέσου (του δράστη), με βάση τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA που ανιχνεύεται σε αυτό, από τους Γενετιστές.

Σε περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας ή σεξουαλικής κακοποίησης, η καταγραφή των σωματικών βλαβών του θύματος από τους Ιατροδικαστές και η συλλογή των κατάλληλων δειγματοληψιών (π.χ. ρούχα θυμάτων, κολπικά/πρωκτικά επιχρίσματα, κ.α.) μπορούν, σε συνδυασμό με την εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών απομόνωσης και ανάλυσης DNA, να αποτελέσουν τους πιο αδιάψευστους μάρτυρες των γεγονότων.

Βαλλιστική

Συνεργάτες μας στον τομέα της Βαλλιστικής είναι τα Εργαστήρια Εγκληματολογικών Διερευνήσεων F.I.C. τα οποία ιδρύθηκαν και διευθύνονται από τον Δικανικό Αναλυτή και Δικαστικό Πραγματογνώμονα-Βαλλιστικό, Γεώργιο Ραυτογιάννη.

Τα  Εργαστήρια Εγκληματολογικών Διερευνήσεων F.I.C. διενεργούν Εργαστηριακές Εξετάσεις και προβαίνουν σε Αξιολογήσεις διενεργηθεισών Εργαστηριακών Εξετάσεων:

Α) Σε κάλυκες, βολίδες, πυροβόλα και λοιπά όπλα με στόχο την βλητική & βαλλιστική διερεύνηση αυτών, την εμπλοκή τους στις εξεταζόμενες υποθέσεις, τα βλητικά αποτελέσματα που παράγουν ανάλογα με το τύπο το είδος αυτών και τα πυρομαχικά που δέχονται ή χρησιμοποιήθηκαν, καθώς και για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Ν.2168/93 περί όπλων, κ.τ.λ.

Β) Σε Σκηνές Εγκλημάτων ανασυνθέτοντας αυτές, για την κατανόηση των συνθηκών τέλεσης ενός εγκλήματος, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία και πειστήρια στον τόπο, κατ’ άρθρο 30, παρ. 7, του ΠΔ14/2001.

Γ) Σε Ίχνη προκαλούμενα με την χρήση Εργαλείων, προκειμένου να εντοπισθεί το είδος του εργαλείου που χρησιμοποιήθηκε και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα και να διαπιστωθεί συγκριτικά η ταυτότητα ύποπτου εργαλείου και ει δυνατόν ο χρήστης αυτού.

Δ) Σε Κλειδιά, Κλειδαριές, Χρηματοκιβώτια, Ερμάρια Ασφάλειας και Ίχνη Διαρρήξεων για την διαπίστωση της προσβασιμότητας υπαιτίου στο χώρο τέλεσης ενός εγκλήματος, καθώς και για την διαπίστωση εάν η μεθοδολογία που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε, είναι συμβατή με το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή πραγματική ή εικονική.

Ε) Σε αποσβεσθέντες – απαλειφθέντες αριθμούς σειράς: σε όπλα, οχήματα και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να επαναφέρουν – αναγνωρίσουν τον αρχικά εντυπωμένο αύξοντα αριθμό σειράς και να διαπιστώσουν τον κάτοχο ή την προέλευση αυτών.

Βαλλιστική
Ηλεκτρονική εγκληματολογία

Ηλεκτρονική εγκληματολογία

Τα εργαστήρια της DNAlogy παρέχουν πραγματογνωμοσύνες ανάλυσης δεδομένων υπολογιστών και ηλεκτρονικών μέσων, απαντώντας με ακρίβεια σε ερωτήματα σχετικά με τη χρήση και το περιεχόμενο των πειστηρίων: εξαγωγή ορατών δεδομένων, ανάκτηση διαγραμμένων δεδομένων, ανασύσταση διαδρομών και σημείων συνάντησης (δεδομένα GPS) σε υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κάρτες μνήμης, κινητά τηλέφωνα, tablet, κάρτες SIM, GPS, ψηφιακές κάμερες, βιντεοκάμερες.

Όλες οι διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων που πραγματοποιούνται από τους πραγματογνώμονες του ομίλου των εργαστηρίων μας χαρακτηρίζονται από απόλυτη εχεμύθεια, διακριτικότητα και εμπιστευτικότητα.

Μεθοδολογία

Η προσέγγιση μας ακολουθεί μια αυστηρή και επικυρωμένη μέθοδο που εγγυάται ότι οι παρεμβάσεις μας δεν θα αλλοιώσουν τα δεδομένα που εμπεριέχονται στα ηλεκτρονικά πειστήρια. Για τη μελέτη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αρχικά πραγματοποιείται ένας κλώνος του σκληρού δίσκου πάνω στον οποίο πραγματοποιούμε τις αναλύσεις μας, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη προστασία του πειστηρίου. Στη συνέχεια πραγματοποιείται αναζήτηση των πληροφοριών που σας ενδιαφέρουν, οι οποίες αντιγράφονται σε ένα άλλο σημείο για να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε. Κάθε ενέργεια των πραγματογνωμόνων καταγράφεται αναλυτικά στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης η οποία ολοκληρώνεται με τη διατύπωση απλών και κατανοητών συμπερασμάτων.

Καθώς η επιστήμη της Ηλεκτρονικής Εγκληματολογίας εξελίσσεται συνεχώς, οι τεχνολογίες και τα πρωτόκολλά μας διευρύνονται καθημερινά, επιτρέποντας στους πραγματογνώμονες μας να επιλύουν από τις πιο απλές έως τις δυσκολότερες υποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους πραγματογνώμονες των εργαστηρίων μας

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας

Η Επιστημονική μας Ομάδα στη διάθεσή σας 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα

   Λεωφ. Βουλιαγμένης 98 Γλυφάδα 166 74

   Τηλ.: 210 9650 370

   Fax: 210 9650 370

   Κινητό: 6987383417
          *για επείγουσες υποθέσεις

   info@dnalogy.eu

     

Επικοινωνήστε μαζί μας