ΕUROPEAN CENTER FOR GENETICS & DNA IDENTIFICATION

Ύποπτα Αντικείμενα
Τέλος στις Αμφιβολίες και τα Ερωτήματα, χρησιμοποιήστε τα Σύγχρονα Επιστημονικά Επιτεύγματα και Δώστε Απαντήσεις

Menu

Οδηγίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ DNAlogy-kit®
39352129

Για την διεξαγωγή της δειγματοληψίας σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν τα DNAlogy-kit που περιέχουν τους αποστειρωμένους βαμβακοφόρους στυλεούς, οδηγίες για την τη δειγματοληψία και έντυπα για την συμπλήρωση των στοιχείων των συμμετεχόντων.
Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό του μάγουλου και να τα εναποθέσουμε πάνω στην αποστειρωμένη μπατονέτα (in sterilized cotton swab), η οποία θα προστατέψει το DNA μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο μας.
Προσοχή: Αποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή της μπατονέτας.
Να μη γευματίσετε, πιείτε ή καπνίσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη δειγματοληψία.
Συλλέξετε δύο ξεχωριστά δείγματα για κάθε άτομο.

Βήμα 1
Σημειώστε στο σωλήνα συλλογής της μπατονέτας τον κωδικό «Δείγμα 1» και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2
Ανοίξτε προσεκτικά τον πρώτο σωλήνα συλλογής κρατώντας τον από το πλαστικό κόκκινο χερούλι και αφαιρέστε προσεκτικά την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής στοματικού επιχρίσματος.

Βήμα 3
Δειγματοληψία : Κρατώντας το πλαστικό κόκκινο χερούλι τοποθετήστε την κεφαλή της μπατονέτας στο εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) και τρίψτε την προς κάθε κατεύθυνση αρκετές φορές (20 δευτερόλεπτα σε κάθε μάγουλο). Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 με τον δεύτερο σωλήνα συλλογής με τον κωδικό «Δείγμα 1».

Βήμα 4
Αφήστε τις μπατονέτες να στεγνώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες (όχι λιγότερο) σε θερμοκρασία δωματίου, και σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης. Όταν οι μπατονέτες στεγνώσουν τοποθετήστε τες ξανά στους σωλήνες συλλογής.

Βήμα 5
Τοποθετήστε τους δύο σωλήνες συλλογής που περιέχουν το βιολογικό υλικό προς ανάλυση στον ειδικό φάκελο απάντησης και στείλτε τον πίσω στη DNAlogy μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο στοιχείων (έντυπο εντολής διενέργειας ανάλυσης DNA).

Ύποπτα Αντικείμενα

Η DNAlogy, χάρη στην μεγάλη τεχνογνωσία και τεχνολογία της στις αναλύσεις βιολογικών υλικών και ταυτοποιήσεις DNA σας προσφέρει τη δυνατότητα ανίχνευσης βιολογικού υλικού σε ύποπτα αντικείμενα.

Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται στα πλαίσια των ιατροδικαστικών αναλύσεων είτε για προσωπική/ιδιωτική χρήση είτε με νομική ισχύ. Αταυτοποίητα αντικείμενα τα οποία γεννούν ερωτήματα για το πώς βρέθηκαν σε έναν τόπο αναλύονται προκειμένου να δώσουν τις απαντήσεις που ενδεχομένως κρύβουν. Οι αναλύσεις αυτές μας επιτρέπουν:

1) Την ανίχνευση βιολογικού υλικού με τις ειδικές λάμπες ανίχνευσης και τον προσδιορισμό της φύσης του, αν πρόκειται δηλαδή για σπέρμα, σάλιο, αίμα ή άλλο βιολογικό υλικό σε οποιοδήποτε είδος λεκέ και υπόβαθρο (εσώρουχα, σεντόνια, ρούχα, προφυλακτικά, οδοντόβουρτσες, τρίχες με τη ρίζα τους, νύχια, μαχαιροπίρουνα, απειλητικές επιστολές, χαρτομάντιλα, ξυραφάκια, εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων/κτιρίων, ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση βιολογικού υλικού)

2) Τον καθορισμό του αριθμού των ατόμων από το οποίο προέρχεται το βιολογικό υλικό που ανιχνεύεται καθώς και το φύλο αυτών (αρσενικό ή θηλυκό).

 3) Την γενετική ταυτοποίηση των βιολογικών υλικών και την σύγκρισή τους με άλλα γενετικά προφίλ προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δότης /οι δότες του βιολογικού υλικού.

Ιατροδικαστικές Αναλύσεις DNA

 

  Ύποπτα Αντικείμενα  -  Πειστήρια  


 Κατανοώντας την ευαίσθητη φύση των παραπάνω περιπτώσεων,  μεταχειριζόμαστε τις υποθέσεις που μας εμπιστεύεστε με την απαραίτητη  ευαισθησία, διακριτικότητα και εχεμύθεια.

 Εάν ενδιαφέρεστε για την ανίχνευση βιολογικού υλικού σε ύποπτα  αντικείμενα, επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε την υπόθεση  σας, να σας ενημερώσουμε σχετικά με τον τρόπο συλλογής των δειγμάτων και να σας προσφέρουμε την καλύτερη επιστημονική υποστήριξη ανάλογα με τις ανάγκες σας.