Τελευταία Νέα

Ταξιδεύοντας εν καιρώ Covid-19: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Covid-19 Ταξιδέψτε με Ασφάλεια

Προετοιμαστείτε εύκολα και γρήγορα για το ταξίδι σας, ακολουθώντας τους κανόνες προφύλαξης COVID-19.

Ταξιδεύετε για επαγγελματικό ή προσωπικό λόγο; Ανάλογα τον προορισμό του ταξιδίου σας, καθώς και το μέσο με το οποίο πρόκειται να ταξιδέψετε, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε κάποια βασικά βήματα προετοιμασίας, προκειμένου να φτάσετε στον προορισμό σας εγκαίρως, ανεμπόδιστα και με ασφάλεια.

Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό

Στην περίπτωση που έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε στο εξωτερικό θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα προκειμένου να διασφαλίσετε το ταξίδι σας και να περάσετε ανεμπόδιστα από τα σημεία ελέγχου.

Οι περιορισμοί και οι κατευθύνσεις οδηγιών, τόσο του ΕΟΔΥ όσο και των ξένων χωρών, που αφορούν ταξιδιώτες μεταβάλλονται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.  Οι περισσότερες χώρες συχνά εφαρμόζουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με την πανδημία Covid-19, όπως η υποβολή της φόρμας PLF (Passenger Locator Form) με την οποία εντοπίζεται ο ταξιδιώτης κατά την παραμονή του στην ξένη χώρα, η υποχρεωτική καραντίνα ορισμένων ημερών, η υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19 ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού αποτελέσματος Test Covid-19. Για το λόγο αυτό, κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού σας,  θα χρειαστεί αρχικά να ενημερωθείτε προσεκτικά για τους κανονισμούς εισόδου στον προορισμό σας όπως αυτοί ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές της κάθε χώρας.

 

Βήματα και Διαδικασίες προετοιμασίας

Βήμα Πρώτο: Ενημερωθείτε σωστά και έγκαιρα

Επικοινωνήστε από την αεροπορική εταιρία ή το ταξιδιωτικό γραφείο με το οποίο έχετε προγραμματίσει το ταξίδι σας. Ρωτήστε για το είδος της εξέτασης ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 που απαιτείται (Rapid Test ή Μοριακός Έλεγχος PCR), καθώς και για το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να διενεργηθεί η εξέταση για να θεωρείται έγκυρη. Αν ταξιδεύετε transit μέσω κάποιου ενδιάμεσου σταθμού, μην παραλείψετε να ελέγξετε τι ισχύει και για την είσοδο στη συγκεκριμένη χώρα.

Βήμα Δεύτερο: Προγραμματίστε το Test Covid-19

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή σας κλείστε ένα ραντεβού δειγματοληψίας Test Covid-19. Επικοινωνήστε με το Εργαστήριο DNAlogy, καλώντας στο τηλέφωνο 2109650370 ή στέλνοντας email στο info@dnalogy.eu. Η ομάδα μας θα σας ενημερώσει άμεσα για τη διαθεσιμότητα, ώστε να κλείσετε το ραντεβού και να επιλέξετε το μέρος: Δειγματοληψία στα εργαστήρια της DNAlogy (Λ. Βουλιαγμένης 98, Γλυφάδα) ή στο χώρο σας (Κατόπιν συνεννόησης).

Βήμα Τρίτο: Διεξαγωγή της εξέτασης

Κατά τη διάρκεια της δειγματοληψίας θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το έντυπο με το οποίο θα ταξιδέψετε (Διαβατήριο ή Ταυτότητα) καθώς και να γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ ή το PLF σας. Στη συνέχεια ο εξειδικευμένος και έμπειρος δειγματολήπτης μας θα πραγματοποιήσει τη δειγματοληψία, τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία σας.

Covid PCR AnalysisΜοριακός Έλεγχος Real Time PCR: Ο απόλυτος διαγνωστικός έλεγχος

Στα εξειδικευμένα εργαστήρια της DNAlogy η μέθοδος της μοριακής ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 πραγματοποιείται με τη μέθοδο της Real-Time PCR (40 κύκλοι). Με τη μέθοδο αυτή ανιχνεύονται ταυτόχρονα τουλάχιστον 2 από τα παρακάτω γονίδια του ιού:

το γονίδιο Ν που φέρει την πληροφορία για το σχηματισμό της πρωτεΐνης του νουκλεοκαψιδίου, δηλαδή του περιβλήματος του ιού
το γονίδιο S που φέρει την πληροφορία για το σχηματισμό της πρωτεΐνης ακίδας με την οποία ο ιός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα
το γονίδιο ORF1ab που φέρει την πληροφορία για την παραγωγή μη δομικών πρωτεϊνών του ιού.

Τα γονίδια αυτά προτείνονται από το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και το FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων).

 

Γιατί να επιλέξετε το εργαστήριό μας για την διεξαγωγή του τεστ Covid-19:

Ανταγωνιστικές τιμές

Πραγματοποιήστε την εξέταση του Μοριακού ελέγχου COVID-19 στα εργαστήριά μας με 40€ ή κατοίκον από 55€ (Η τιμή στις εξετάσεις κατ’οίκον είναι σχετική με την περιοχή)

Παραλαμβάνετε τα αποτελέσματά σας εντός ολίγων ωρών. Πιο συγκεκριμένα:

  • μέχρι τις 15:00 για τις δειγματοληψίες που διενεργούνται μέχρι τις 10:30 πμ,
  • μέχρι τις 19:30 για τις δειγματοληψίες που διενεργούνται μέχρι τις 13:00,
  • εντός 24 ωρών για δειγματοληψίες που πραγματοποιούνται από 13:00 έως 18:00.

Εξειδικευμένο προσωπικό

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται από έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ηλεκτρονική αποστολή αποτελεσμάτων

Το εργαστήριο DNAlogy εκδίδει επίσημη έκθεση αποτελεσμάτων στην αγγλική ή την ελληνική γλώσσα, τα οποία καταχωρούνται παράλληλα στην επίσημη πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ για την έκδοση αρνητικού τεστ μέσω της ιστοσελίδας www.gov.gr.