ΕUROPEAN CENTER FOR GENETICS & DNA IDENTIFICATION

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Γενετικά Αποτυπώματα

Menu

Οδηγίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ DNAlogy-kit®
39352129

Για την διεξαγωγή της δειγματοληψίας σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν τα DNAlogy-kit που περιέχουν τους αποστειρωμένους βαμβακοφόρους στυλεούς, οδηγίες για την τη δειγματοληψία και έντυπα για την συμπλήρωση των στοιχείων των συμμετεχόντων.
Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό του μάγουλου και να τα εναποθέσουμε πάνω στην αποστειρωμένη μπατονέτα (in sterilized cotton swab), η οποία θα προστατέψει το DNA μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο μας.
Προσοχή: Αποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή της μπατονέτας.
Να μη γευματίσετε, πιείτε ή καπνίσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη δειγματοληψία.
Συλλέξετε δύο ξεχωριστά δείγματα για κάθε άτομο.

Βήμα 1
Σημειώστε στο σωλήνα συλλογής της μπατονέτας τον κωδικό «Δείγμα 1» και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2
Ανοίξτε προσεκτικά τον πρώτο σωλήνα συλλογής κρατώντας τον από το πλαστικό κόκκινο χερούλι και αφαιρέστε προσεκτικά την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής στοματικού επιχρίσματος.

Βήμα 3
Δειγματοληψία : Κρατώντας το πλαστικό κόκκινο χερούλι τοποθετήστε την κεφαλή της μπατονέτας στο εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) και τρίψτε την προς κάθε κατεύθυνση αρκετές φορές (20 δευτερόλεπτα σε κάθε μάγουλο). Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 με τον δεύτερο σωλήνα συλλογής με τον κωδικό «Δείγμα 1».

Βήμα 4
Αφήστε τις μπατονέτες να στεγνώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες (όχι λιγότερο) σε θερμοκρασία δωματίου, και σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης. Όταν οι μπατονέτες στεγνώσουν τοποθετήστε τες ξανά στους σωλήνες συλλογής.

Βήμα 5
Τοποθετήστε τους δύο σωλήνες συλλογής που περιέχουν το βιολογικό υλικό προς ανάλυση στον ειδικό φάκελο απάντησης και στείλτε τον πίσω στη DNAlogy μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο στοιχείων (έντυπο εντολής διενέργειας ανάλυσης DNA).

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

« Στη DNAlogy, έργο μας είναι η ανάλυση των γενετικών αποτυπωμάτων στα πλαίσια των δικαστικών πραγματογνωμοσυνών.Η αποστολή μας είναι να συμβάλουμε στην ανεύρεση της αλήθειας διατηρώντας πάντα τις ηθικές αξίες της υπευθυνότητος, της αμεροληψίας, της διακριτικότητος και της ακεραιότητος. »

Δρ. Φιτσιάλος Γεώργιος, Πραγματογνώμων των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών σε θέματα Ταυτοποίησης Βιολογικού Υλικού και Ανάλυσης DNA

Η DNAlogy είναι το πρώτο ιδιωτικό ελληνικό εργαστήριο διεκπεραίωσης πραγματογνωμοσυνών στις υποθέσεις που χρειάζεται ανάλυση DNA, το οποίο βρίσκεται σε άμεση συνεργασία τόσο με το νομικό, όσο και με το δικαστικό και αστυνομικό σώμα.
Η διεθνής επιστημονική ομάδα των πραγματογνωμόνων της DNAlogy στηριζόμενη στην πολύχρονη πείρα και τεχνογνωσία της, σας παρέχει όλες τις σύγχρονες επιστημονικές τεχνικές, έρευνας και ανάλυσης DNA, ανίχνευσης βιολογικών στοιχείων (αίματος, σιέλου, σπέρματος, κλπ.), καθώς και υπηρεσίες ιατροδικαστικών πραγματογνωμοσυνών.

Οι υπηρεσίες της DNAlogy εφαρμόζονται σε όλες τις πτυχές της αστυνομικής, δικαστικής και ιδιωτικής έρευνας όπου οι επιστημονικές τεχνικές ανίχνευσης βιολογικού υλικού, ανάλυσης DNA και ερμηνείας  εργαστηριακών αποτελεσμάτων είναι απαραίτητες. Στα εργαστήριά μας εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες μέθοδοι καθώς και οι πιο ευαίσθητες και εξειδικευμένες τεχνολογίες.

1) Ανίχνευση βιολογικού υλικού και προσδιορισμός της φύσης του (τεστ ανίχνευσης, αίματος, σπέρματος, σάλιου κτλ.)
2) Γενετική ανάλυση και ταυτοποίηση του DNA με τη χρήση 17-24 γενετικών δεικτών και ανάλυση του Υ ανδρικού χρωμοσώματος και του μιτοχονδριακού DNA.
3) Ερμηνεία των αποτελεσμάτων με τη χρήση υπερσύγχρονων λογισμικών στατιστικής ανάλυσης.

Ιατροδικαστικές Αναλύσεις DNA

1) Εξαγωγή και ανάλυση ελάχιστων ποσοτήτων DNA από οποιοδήποτε πειστήριο (έγγραφα, όπλα, κουκούλες, ρούχα, εσώρουχα, τσίχλες, αποτσίγαρα, τρίχες, νύχια, προφυλακτικά, ποτήρια, οδοντόβουρτσες, χαρτομάντιλα, βιοψίες κ.α.).
2) Ερμηνεία πολύπλοκων και μεικτών γενετικών προφίλ.