ΕUROPEAN CENTER FOR GENETICS & DNA IDENTIFICATION

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Ξεναγηθείτε στα εργαστήρια της DNAlogy

Menu

Οδηγίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ DNAlogy-kit®
39352129

Για την διεξαγωγή της δειγματοληψίας σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν τα DNAlogy-kit που περιέχουν τους αποστειρωμένους βαμβακοφόρους στυλεούς, οδηγίες για την τη δειγματοληψία και έντυπα για την συμπλήρωση των στοιχείων των συμμετεχόντων.
Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό του μάγουλου και να τα εναποθέσουμε πάνω στην αποστειρωμένη μπατονέτα (in sterilized cotton swab), η οποία θα προστατέψει το DNA μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο μας.
Προσοχή: Αποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή της μπατονέτας.
Να μη γευματίσετε, πιείτε ή καπνίσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη δειγματοληψία.
Συλλέξετε δύο ξεχωριστά δείγματα για κάθε άτομο.

Βήμα 1
Σημειώστε στο σωλήνα συλλογής της πατονέτας το όνομά σας και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2
Ανοίξτε προσεκτικά το σωλήνα συλλογής κρατώντας τον από το πλαστικό κόκκινο χερούλι και αφαιρέστε προσεκτικά την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής DNA.

Βήμα 3
Δειγματοληψία: Κρατώντας το πλαστικό κόκκινο χερούλι τοποθετήστε την κεφαλή της μπατονέτας στο εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) και τρίψτε την προς κάθε κατεύθυνση αρκετές φορές (20 δευτερόλεπτα σε κάθε μάγουλο).

Βήμα 4
Αφήστε την μπατονέτα να στεγνώσει για τουλάχιστον 1 ώρα (όχι λιγότερο) σε θερμοκρασία δωματίου, και σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης. Όταν η μπατονέτα στεγνώσει τοποθετήστε την ξανά στο σωλήνα συλλογής. Επαναλάβετε τα βήματα 1-4 με την δεύτερη μπατονέτα

Βήμα 5
Τοποθετήστε τους δυο σωλήνες συλλογής που περιέχουν το βιολογικό υλικό προς ανάλυση στον ειδικό φάκελο απάντησης και στείλτε τον πίσω στη DNAlogy μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο στοιχείων (έντυπο συγκατάθεσης και παραγγελίας).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
Παρουσίαση Εργαστηρίων DNAlogy
39355391
Παρουσίαση Εργαστηρίων DNAlogy
Εγκληματολογικό Εργαστήρι
226425306
1ο Πανελλήνιο Forum Δικηγορικού Επαγγέλματος στο Ζάππειο Μέγαρο 2014
«Επιστημονική διαχείριση της σκηνής του εγκλήματος ΙΙ – Ευρήματα vs Μαρτυρίες»
226424534
2o Πανελλήνιο Forum Δικηγορικού Επαγγέλματος, Ζάππειο Μέγαρο 2017