ΕUROPEAN CENTER FOR GENETICS & DNA IDENTIFICATION

DNA ΤΕΣΤ ΠΑΠΠΟΥ - ΓΙΑΓΙΑΣ
Βρείτε τις ρίζες σας, εξακριβώστε το οικογενειακό σας ιστορικό

Menu

DNA Τεστ Παππού - Γιαγιάς
Το DNA Τεστ Παππού και Γιαγιάς καθορίζει κατά πόσο ένας Παππούς ή μία Γιαγιά συνδέονται βιολογικά με ένα παιδί.

Αυτού του είδους η ανάλυση είναι χρήσιμη όταν ο γονιός (πατέρας ή μητέρα) δεν μπορεί να ελεγχθεί, καθώς το DNA των γονιών προέρχεται απευθείας από τους παππούδες. Η σύγκριση του DNA ενός παιδιού με τους παππούδες του είναι ένας έμμεσος τρόπος να πραγματοποιηθεί ένα Τεστ Πατρότητας/Μητρότητας. Αυτή η πληροφορία μπορεί να παραστεί χρήσιμη σε:

α) Για προσωπικούς λόγους όταν κάποιος θέλει να μάθει αν έχει βιολογική συγγένεια με ένα άλλο άτομο
β) Για κληρονομικούς ή ασφαλιστικούς σκοπούς και δικαιώματα διαδοχής
γ) Για την αναγνώριση της πατρότητος/μητρότητος ενώ οι γονείς έχουν πεθάνει ή εξαφανιστεί

Για την εξακρίβωση της βιολογικής συγγένειας παππού-γιαγιάς χρησιμοποιούνται από 16 έως 24 διεθνώς αποδεκτοί δείκτες.  

Συμμετέχοντες στο DNA Τεστ Παππού - Γιαγιάς
Το DNA τεστ συγγένειας Παππού και Γιαγιάς στηρίζεται στο γεγονός ότι ένα παιδί κληρονομεί το μισό από το γενετικό προφίλ του από το κάθε γονιό του.

Παππούς-Γιαγιά-Εγγόνι (3 άτομα)

Συμμετέχοντες:
Οι συμμετέχοντες σε ένα Τεστ Συγγένειας Παππού-Γιαγιάς είναι το παιδί, ο υποτιθέμενος παππούς και η υποτιθέμενη γιαγιά. Σε αυτήν την περίπτωση η συμμετοχή του ενός γονέα είναι προαιρετική.

Εναλλακτική:
Αν οι συμμετέχοντες στο τεστ είναι ο πατέρας του πατέρα (παππούς) και ο εγγονός, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάλυση του Υ χρωμοσώματος προκειμένου να ταυτοποιηθεί η κοινή πατρική γενιά.

 Τεστ παππου γιαγιας
DNA Τεστ Συγγένειας Παππού - Γιαγίας

Παππούς/Γιαγιά – Εγγόνι (2 άτομα)

Συμμετέχοντες:
Οι συμμετέχοντες σε ένα τεστ Συγγένειας Παππού/Γιαγιάς είναι το παιδί και ο υποτιθέμενος παππούς ή η υποτιθέμενη γιαγιά. Αν μόνο ο ένας από τους 2 είναι διαθέσιμος, συστήνεται έντονα η συμμετοχή του ενός γονέα (που δεν είναι παιδί των παππούδων) προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό της πιθανότητας συγγένειας ή να αποδειχθεί ο αποκλεισμός.

Εναλλακτική:

Αν οι συμμετέχοντες στο τεστ είναι ο πατέρας του πατέρα (παππούς) και ο εγγονός, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάλυση του Υ χρωμοσώματος προκειμένου να ταυτοποιηθεί η κοινή πατρική γενιά.

Αν οι συμμετέχοντες στο τεστ είναι η μητέρα της μητέρας (γιαγιά) και το παιδί (αγόρι ή κορίτσι), τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάλυση μιτοχονδριακού DNA προκειμένου να εξακριβωθεί η κοινή μητρική γενιά. Η ανάλυση του μιτοχονδριακού DNA συστήνεται στις περιπτώσεις που το πυρηνικό DNA δεν είναι αρκετό ή κακής ποιότητας.

DNA Τεστ συγγενειας παππου γιαγιας          DNA τεστ παππου γιαγιας          DNA τεστ παππου γιαγιας
DNA Τεστ Παππού - Γιαγίας          Υ Πατρική Γενιά                            mtDNA Μητρική Γενιά

                                                   Συμμετεχοντες στο DNA τεστ

Για επιπλέον πληροφορίες, συμβουλές ή παραγγελία σχετικά με το DNA τεστ συγγένειας Παππού και Γιαγιάς επικοινωνήστε με τους ειδικούς πραγματογνώμονες της DNAlogy.

Οδηγίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ DNAlogy-kit®
39352129

Για την διεξαγωγή της δειγματοληψίας σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν τα DNAlogy-kit που περιέχουν τους αποστειρωμένους βαμβακοφόρους στυλεούς, οδηγίες για την τη δειγματοληψία και έντυπα για την συμπλήρωση των στοιχείων των συμμετεχόντων.
Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό του μάγουλου και να τα εναποθέσουμε πάνω στην αποστειρωμένη μπατονέτα (in sterilized cotton swab), η οποία θα προστατέψει το DNA μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο μας.
Προσοχή: Αποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή της μπατονέτας.
Να μη γευματίσετε, πιείτε ή καπνίσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη δειγματοληψία.
Συλλέξετε δύο ξεχωριστά δείγματα για κάθε άτομο.

Βήμα 1
Σημειώστε στο σωλήνα συλλογής της μπατονέτας τον κωδικό «Δείγμα 1» και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2
Ανοίξτε προσεκτικά τον πρώτο σωλήνα συλλογής κρατώντας τον από το πλαστικό κόκκινο χερούλι και αφαιρέστε προσεκτικά την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής στοματικού επιχρίσματος.

Βήμα 3
Δειγματοληψία : Κρατώντας το πλαστικό κόκκινο χερούλι τοποθετήστε την κεφαλή της μπατονέτας στο εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) και τρίψτε την προς κάθε κατεύθυνση αρκετές φορές (20 δευτερόλεπτα σε κάθε μάγουλο). Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 με τον δεύτερο σωλήνα συλλογής με τον κωδικό «Δείγμα 1».

Βήμα 4
Αφήστε τις μπατονέτες να στεγνώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες (όχι λιγότερο) σε θερμοκρασία δωματίου, και σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης. Όταν οι μπατονέτες στεγνώσουν τοποθετήστε τες ξανά στους σωλήνες συλλογής.

Βήμα 5
Τοποθετήστε τους δύο σωλήνες συλλογής που περιέχουν το βιολογικό υλικό προς ανάλυση στον ειδικό φάκελο απάντησης και στείλτε τον πίσω στη DNAlogy μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο στοιχείων (έντυπο εντολής διενέργειας ανάλυσης DNA).

1) Τηλέφωνο
Τηλεφωνήστε μας στο (+30) 2109650370
2) ΦΑΞ
Συμπληρώστε το έντυπο εντολής του τεστ και αποστείλετε το στο (+30) 2109650370

3) Τραπεζική μεταφορά χρημάτων
Συμπληρώστε το έντυπο εντολής του τεστ και καταθέσετε το ανάλογο ποσό στον ακόλουθο λογαριασμό:

DNAlogy SA
Alpha Bank, IBAN: GR11 0140 8030 8030 0200 2023 224, BIC: CRBAGRAA

Το κιτ δειγματοληψίας DNAlogy-Identity-kit® σας αποστέλλεται με απόλυτη διακριτικότητα, σε ουδέτερη συσκευασία και χωρίς την αναγραφή αποστολέα.

Product Relation: 
10340

Η DNAlogy σας προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ένα DNA τεστ παππού-γιαγιάς  γρήγορο, σίγουρο, με ευκολία στη λήψη, με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, χάρη στην χρήση του σιελογόνου δειγματοληψίας DNAlogy-Patrotis-kit®.

DNA ΤΕΣΤ ΠΑΠΠΟΥ - ΓΙΑΓΙΑΣ

Η DNAlogy σας προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ένα DNA τεστ

500 €
Πρόσθετος Συμμετέχοντας
+250€ ανά άτομο
Εναλλακτικά Βιολογικά δείγματα και αντικείμενα Τρίχες μαλλιών με την ρίζα τους, αποτσίγαρα, τσίχλες,οδοντόβουρτσες, χαρτομάντιλα, κτλ.
+140€ ανά άτομο
Ταχεία υπηρεσία Αποτελέσματα μέσα σε 3-4 εργάσιμες ημέρες μετά την παραλαβή των δειγμάτων και της πληρωμής – ο χρόνος ταχυδρομικής αποστολής δεν υπολογίζεται.
+100€
ID Card Εκτυπώστε το γενετικό σας προφίλ σε μορφή και ποιότητα πιστωτικής κάρτας (PVC κάρτα), διαλέγοντας το μοντέλο, προσθέτοντας την φωτογραφία και το σλόγκαν που επιθυμείτε
+25€ ανά άτομο

Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ και την αποστολή του DNAlogy-Patrotis-kit®.

Τρίχες μαλλιών με την ρίζα τους, αποτσίγαρα, τσίχλες,οδοντόβουρτσες, χαρτομάντιλα, κτλ.

Παιδί ή Υποτιθέμενος πατέρας

Αποτελέσματα μέσα σε 3-4 εργάσιμες ημέρες μετά την παραλαβή των δειγμάτων και της πληρωμής – ο χρόνος ταχυδρομικής αποστολής δεν υπολογίζεται.

Εκτυπώστε το γενετικό σας προφίλ σε μορφή και ποιότητα πιστωτικής κάρτας (PVC κάρτα), διαλέγοντας το μοντέλο, προσθέτοντας την φωτογραφία και το σλόγκαν που επιθυμείτε