ΕUROPEAN CENTER FOR GENETICS & DNA IDENTIFICATION

DNA ΤΕΣΤ ΑΔΕΡΦΩΝ
Ξεκαθαρίστε μία για πάντα τους βιολογικούς σας δεσμούς

Menu

DNA Τεστ Αδερφών
Το DNA τεστ αδερφών πληροφορεί αν δύο ή περισσότερα άτομα είναι αμφιθαλή αδέλφια, ετεροθαλή αδέλφια ή αν δεν υπάρχει καμία συγγένεια αίματος μεταξύ τους.

Εφόσον η σύγκριση με τους υποτιθέμενους γονείς δεν είναι δυνατή, το τεστ αδερφών μπορεί να πληροφορήσει για τη γενετική συγγένεια δύο ατόμων. Ωστόσο, για την μεγαλύτερη ακρίβεια των αποτελεσμάτων η παράλληλη εξέταση του ενός γονέα ή θείου ή θείας, είναι επιθυμητή.
Για την εξακρίβωση της βιολογικής συγγένειας των αδερφών χρησιμοποιούνται από 17 έως 24 διεθνώς αποδεκτοί δείκτες.

Για επιπλέον πληροφορίες, συμβουλές ή παραγγελία σχετικά με το Τεστ Αδερφιών επικοινωνήστε με τους ειδικούς πραγματογνώμονες της DNAlogy.

Συμμετέχοντες στο DNA Τεστ Αδερφών
Για την πραγματοποίηση του DNA Τεστ Αδερφών

Ο καλύτερος τρόπος για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα είναι μέσω άμεσου ελέγχου των παιδιών και των γονιών τους αν είναι διαθέσιμοι (Τεστ Πατρότητας/Μητρότητας). Αν όχι, τότε εκτός από τα υποτιθέμενα αδέρφια συστήνεται και η συμμετοχή:

α) Του άλλου γονέα (π.χ. αν το ερώτημα είναι αν δύο άτομα έχουν τον ίδιο πατέρα*, τότε συστήνεται έντονα η συμμετοχή της μητέρας)
β) Παππού/Γιαγιάς (π.χ. αν το ερώτημα είναι αν δύο άτομα έχουν τον ίδιο πατέρα*, τότε συστήνεται έντονα η συμμετοχή ενός ή και των δύο γονέων του πατέρα)
γ) Άλλα αδέρφια: (π.χ. αν το ερώτημα είναι αν δύο άτομα έχουν τον ίδιο πατέρα*, τότε συστήνεται έντονα η συμμετοχή και άλλων αδερφών από τον ίδιο πατέρα)

Αμφιθαλη Αδερφια               Ετεροθαλη αδερφια
      Αμφιθαλή Αδέρφια                            Ετεροθαλή Αδέρφια

Εναλλακτική:

α) Αν τα υποτιθέμενα αδέρφια είναι αρσενικά και το ερώτημα είναι αν έχουν κοινό πατέρα, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάλυση του Υ χρωμοσώματος προκειμένου να ταυτοποιηθεί η κοινή πατρική γενιά.

Αμφιθαλη αδερφια               Ετεροθαλη Αδερφια
Αμφιθαλή Αδέρφια-Υ Πατρική Γενιά      Ετεροθαλή Αδέρφια -Υ Πατρική Γενιά    

β) Αν το ερώτημα είναι αν δύο η περισσότερα άτομα έχουν κοινή μητέρα, τότε μπορεί να πραγματοποιηθεί ανάλυση μιτοχονδρικαού DNA προκειμένου να εξακριβωθεί η κοινή μητρική γενιά. Η ανάλυση του μιτοχονδριακού DNA συστήνεται στις περιπτώσεις που το πυρηνικό DNA δεν είναι αρκετό ή κακής ποιότητας.

Αμφιθαλη Αδελφια                Ετεροθαλη Αδελφια
Αμφιθαλή Αδέρφια-mtDNA Μητρική Γενιά   Ετεροθαλή Αδέρφια - mtDNA Μητρική  Γενιά    

                            Συμμετοχη στο DNA τεστ                                

Για επιπλέον πληροφορίες, συμβουλές ή παραγγελία σχετικά με το DNA Τεστ Αδερφών επικοινωνήστε με τους ειδικούς πραγματογνώμονες της DNAlogy.

Οδηγίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ DNAlogy-kit®
39352129

Για την διεξαγωγή της δειγματοληψίας σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν τα DNAlogy-kit που περιέχουν τους αποστειρωμένους βαμβακοφόρους στυλεούς, οδηγίες για την τη δειγματοληψία και έντυπα για την συμπλήρωση των στοιχείων των συμμετεχόντων.
Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό του μάγουλου και να τα εναποθέσουμε πάνω στην αποστειρωμένη μπατονέτα (in sterilized cotton swab), η οποία θα προστατέψει το DNA μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο μας.
Προσοχή: Αποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή της μπατονέτας.
Να μη γευματίσετε, πιείτε ή καπνίσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη δειγματοληψία.
Συλλέξετε δύο ξεχωριστά δείγματα για κάθε άτομο.

Βήμα 1
Σημειώστε στο σωλήνα συλλογής της μπατονέτας τον κωδικό «Δείγμα 1» και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2
Ανοίξτε προσεκτικά τον πρώτο σωλήνα συλλογής κρατώντας τον από το πλαστικό κόκκινο χερούλι και αφαιρέστε προσεκτικά την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής στοματικού επιχρίσματος.

Βήμα 3
Δειγματοληψία : Κρατώντας το πλαστικό κόκκινο χερούλι τοποθετήστε την κεφαλή της μπατονέτας στο εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) και τρίψτε την προς κάθε κατεύθυνση αρκετές φορές (20 δευτερόλεπτα σε κάθε μάγουλο). Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 με τον δεύτερο σωλήνα συλλογής με τον κωδικό «Δείγμα 1».

Βήμα 4
Αφήστε τις μπατονέτες να στεγνώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες (όχι λιγότερο) σε θερμοκρασία δωματίου, και σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης. Όταν οι μπατονέτες στεγνώσουν τοποθετήστε τες ξανά στους σωλήνες συλλογής.

Βήμα 5
Τοποθετήστε τους δύο σωλήνες συλλογής που περιέχουν το βιολογικό υλικό προς ανάλυση στον ειδικό φάκελο απάντησης και στείλτε τον πίσω στη DNAlogy μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο στοιχείων (έντυπο εντολής διενέργειας ανάλυσης DNA).

1) Τηλέφωνο
Τηλεφωνήστε μας στο (+30) 2109650370
2) ΦΑΞ
Συμπληρώστε το έντυπο εντολής του τεστ και αποστείλετε το στο (+30) 2109650370
3) Τραπεζική μεταφορά χρημάτων
Συμπληρώστε το έντυπο εντολής του τεστ και καταθέσετε το ανάλογο ποσό στον ακόλουθο λογαριασμό:

DNAlogy SA
Alpha Bank, IBAN: GR11 0140 8030 8030 0200 2023 224, BIC: CRBAGRAA

Το κιτ δειγματοληψίας DNAlogy-Identity-kit® σας αποστέλλεται με απόλυτη διακριτικότητα, σε ουδέτερη συσκευασία και χωρίς την αναγραφή αποστολέα.

Product Relation: 
10338

Η DNAlogy σας παρέχει μεγάλη ποικιλία αναλύσεων για την επιβεβαίωση των βιολογικών δεσμών μέσω μίας διαδικασίας γρήγορης, σίγουρης, εύκολης στην λήψη (σίελος) και με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, χάρη στη χρήση των σιελογόνου δειγματοληψίας DNAlogy-Family-kit®.

DNA ΤΕΣΤ ΑΔΕΡΦΩΝ

Η DNAlogy σας προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε ένα DNA τεστ

500 €
Πρόσθετος Συμμετέχοντας
+250€ ανά άτομο
Εναλλακτικά Βιολογικά δείγματα και αντικείμενα Τρίχες μαλλιών με την ρίζα τους, αποτσίγαρα, τσίχλες,οδοντόβουρτσες, χαρτομάντιλα, κτλ.
+140€ ανά άτομο
Ταχεία υπηρεσία Αποτελέσματα μέσα σε 3-4 εργάσιμες ημέρες μετά την παραλαβή των δειγμάτων και της πληρωμής – ο χρόνος ταχυδρομικής αποστολής δεν υπολογίζεται.
+100€
ID Card Εκτυπώστε το γενετικό σας προφίλ σε μορφή και ποιότητα πιστωτικής κάρτας (PVC κάρτα), διαλέγοντας το μοντέλο, προσθέτοντας την φωτογραφία και το σλόγκαν που επιθυμείτε
+25€ ανά άτομο

Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ και την αποστολή του DNAlogy-Patrotis-kit®.

Τρίχες μαλλιών με την ρίζα τους, αποτσίγαρα, τσίχλες,οδοντόβουρτσες, χαρτομάντιλα, κτλ.

Παιδί ή Υποτιθέμενος πατέρας

Αποτελέσματα μέσα σε 3-4 εργάσιμες ημέρες μετά την παραλαβή των δειγμάτων και της πληρωμής – ο χρόνος ταχυδρομικής αποστολής δεν υπολογίζεται.

Εκτυπώστε το γενετικό σας προφίλ σε μορφή και ποιότητα πιστωτικής κάρτας (PVC κάρτα), διαλέγοντας το μοντέλο, προσθέτοντας την φωτογραφία και το σλόγκαν που επιθυμείτε