ΕUROPEAN CENTER FOR GENETICS & DNA IDENTIFICATION

ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ
Ίχνη και Δακτυλικά αποτυπώματα

Menu

Οδηγίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ DNAlogy-kit®
39352129

Για την διεξαγωγή της δειγματοληψίας σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν τα DNAlogy-kit που περιέχουν τους αποστειρωμένους βαμβακοφόρους στυλεούς, οδηγίες για την τη δειγματοληψία και έντυπα για την συμπλήρωση των στοιχείων των συμμετεχόντων.
Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό του μάγουλου και να τα εναποθέσουμε πάνω στην αποστειρωμένη μπατονέτα (in sterilized cotton swab), η οποία θα προστατέψει το DNA μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο μας.
Προσοχή: Αποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή της μπατονέτας.
Να μη γευματίσετε, πιείτε ή καπνίσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη δειγματοληψία.
Συλλέξετε δύο ξεχωριστά δείγματα για κάθε άτομο.

Βήμα 1
Σημειώστε στο σωλήνα συλλογής της πατονέτας το όνομά σας και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2
Ανοίξτε προσεκτικά το σωλήνα συλλογής κρατώντας τον από το πλαστικό κόκκινο χερούλι και αφαιρέστε προσεκτικά την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής DNA.

Βήμα 3
Δειγματοληψία: Κρατώντας το πλαστικό κόκκινο χερούλι τοποθετήστε την κεφαλή της μπατονέτας στο εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) και τρίψτε την προς κάθε κατεύθυνση αρκετές φορές (20 δευτερόλεπτα σε κάθε μάγουλο).

Βήμα 4
Αφήστε την μπατονέτα να στεγνώσει για τουλάχιστον 1 ώρα (όχι λιγότερο) σε θερμοκρασία δωματίου, και σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης. Όταν η μπατονέτα στεγνώσει τοποθετήστε την ξανά στο σωλήνα συλλογής. Επαναλάβετε τα βήματα 1-4 με την δεύτερη μπατονέτα

Βήμα 5
Τοποθετήστε τους δυο σωλήνες συλλογής που περιέχουν το βιολογικό υλικό προς ανάλυση στον ειδικό φάκελο απάντησης και στείλτε τον πίσω στη DNAlogy μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο στοιχείων (έντυπο συγκατάθεσης και παραγγελίας).

ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ

Ο Γαλλικός όμιλος εργαστηρίων IGNA στον οποίο ανήκουν τα εργαστήρια της DNAlogy δημιούργησε το 2006 μια εξειδικευμένη ομάδα Πραγματογνωμόνων στον τομέα των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Παράλληλα, ανάπτυξε ειδικά πρωτόκολλα επεξεργασίας των δειγμάτων έτσι ώστε οι Πραγματογνώμονες των δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι Πραγματογνώμονες των γενετικών αποτυπωμάτων να μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα στα πειστήρια αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες που μπορούν να προσκομιστούνε από κάθε πειστήριο, πράγμα αδύνατον μέχρι πρότινος.Μεθοδολογία:

1) Όλες οι έρευνες των δακτυλικών αποτυπωμάτων γίνονται από έναν ειδικό πραγματογνώμονα
2) Νέα πρωτόκολλα έχουν ειδικά δημιουργηθεί για να προστατεύουν το DNA και να επιτρέπουν την παράλληλη κα συμπληρωματική ανάλυση
3) Χάρη στην στενή συνεργασία Πραγματογνωμόνων διαφόρων ειδικοτήτων, πολλές αναλύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ίδιο πειστήριο
4) Για τα όπλα στα οποία θέλετε να πραγματοποιηθεί βαλλιστική έρευνα, αναπτύξαμε ένα ειδικό πρωτόκολλο επεξεργασίας του πειστηρίου σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας Βαλλιστικούς
5) Δεσμευόμαστε να διαφυλάξουμε οποιαδήποτε άλλα ίχνη εντοπίσουμε (πχ. υπολείμματα σφαίρας), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην συνέχεια της έρευνας
6) Η διαχείριση του πειστηρίου από έναν μόνο φορέα στον ίδιο χώρο επιτρέπει την μείωση των μετακινήσεων, των χειρισμών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας

Τα πλεονεκτήματα:

Τα εργαστήρια μας σας δίνουν την δυνατότητα της παράλληλης διπλής ανάλυσης του κάθε πειστηρίου (γενετικά και δακτυλικά αποτυπώματα) διευκολύνοντας σας:

1) Στην διοικητική οργάνωση
2) Στην μεταφορά των πειστηρίων
3) Στην μείωση του αριθμού των συνομιλητών
4) Στην μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων

Για την ανίχνευση των δακτυλικών αποτυπωμάτων έχουμε επενδύσει σε ειδικό εξοπλισμό ο οποίος μας επιτρέπει την απόκτηση και συντήρηση λοιπών ιχνών μη ορατών δια γυμνού οφθαλμού όπως τα ίχνη γραφής, πατημασιών, κτλ.

Αυτή η υπηρεσία παρέχετε για λόγους προφύλαξης και πραγματοποιείτε πριν την επεξεργασία για ανίχνευση δακτυλικών αποτυπωμάτων.