ΕUROPEAN CENTER FOR GENETICS & DNA IDENTIFICATION

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Υπερσύγχρονη Εργαστηριακή Πλατφόρμα

Menu

Οδηγίες
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΕΛΟΓΟΝΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ DNAlogy-kit®
39352129

Για την διεξαγωγή της δειγματοληψίας σας παρέχουμε εντελώς δωρεάν τα DNAlogy-kit που περιέχουν τους αποστειρωμένους βαμβακοφόρους στυλεούς, οδηγίες για την τη δειγματοληψία και έντυπα για την συμπλήρωση των στοιχείων των συμμετεχόντων.
Στόχος της δειγματοληψίας είναι να συλλέξουμε όσο το δυνατό περισσότερα κύτταρα από το εσωτερικό του μάγουλου και να τα εναποθέσουμε πάνω στην αποστειρωμένη μπατονέτα (in sterilized cotton swab), η οποία θα προστατέψει το DNA μέχρι την μεταφορά στο εργαστήριο μας.
Προσοχή: Αποφύγετε κάθε επαφή με την κεφαλή της μπατονέτας.
Να μη γευματίσετε, πιείτε ή καπνίσετε για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη δειγματοληψία.
Συλλέξετε δύο ξεχωριστά δείγματα για κάθε άτομο.

Βήμα 1
Σημειώστε στο σωλήνα συλλογής της μπατονέτας τον κωδικό «Δείγμα 1» και την ημερομηνία δειγματοληψίας.

Βήμα 2
Ανοίξτε προσεκτικά τον πρώτο σωλήνα συλλογής κρατώντας τον από το πλαστικό κόκκινο χερούλι και αφαιρέστε προσεκτικά την αποστειρωμένη μπατονέτα συλλογής στοματικού επιχρίσματος.

Βήμα 3
Δειγματοληψία : Κρατώντας το πλαστικό κόκκινο χερούλι τοποθετήστε την κεφαλή της μπατονέτας στο εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο) και τρίψτε την προς κάθε κατεύθυνση αρκετές φορές (20 δευτερόλεπτα σε κάθε μάγουλο). Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 με τον δεύτερο σωλήνα συλλογής με τον κωδικό «Δείγμα 1».

Βήμα 4
Αφήστε τις μπατονέτες να στεγνώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες (όχι λιγότερο) σε θερμοκρασία δωματίου, και σε προστατευμένο περιβάλλον, μακριά από οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης. Όταν οι μπατονέτες στεγνώσουν τοποθετήστε τες ξανά στους σωλήνες συλλογής.

Βήμα 5
Τοποθετήστε τους δύο σωλήνες συλλογής που περιέχουν το βιολογικό υλικό προς ανάλυση στον ειδικό φάκελο απάντησης και στείλτε τον πίσω στη DNAlogy μαζί με το συμπληρωμένο έντυπο στοιχείων (έντυπο εντολής διενέργειας ανάλυσης DNA).

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
39355391

Η DNAlogy, στα πρότυπα των μητρικών εργαστηρίων ανέπτυξε μια εργαστηριακή πλατφόρμα εξοπλισμένη με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στον τομέα της ανάλυσης/ταυτοποίησης DNA και ιατρικής γενετικής διάγνωσης που στηρίζεται σε 3 άξονες:

1) Αυτοματοποίηση που εγγυάται γρήγορες, σίγουρες και οικονομικές αναλύσεις (αυτόματος αναλυτής αλληλουχίας DNA, αυτόματοι εξαγωγείς DNA, Real Time PCR, PCR, punchers, ρομποτικά συστήματα…), μειώνοντας στο ελάχιστο τον ανθρώπινο παράγοντα λάθους.

2) Ηλεκτρονική μηχανοργάνωση: χρήση του LIMS (Laboratory Information Management Systems), ενός εξ' ολοκλήρου ανεπτυγμένου συστήματος μηχανοργάνωσης που εξασφαλίζει την ολική παρακολούθηση και την ανιχνευσιμότητα της διαδικασίας ανάλυσης των δειγμάτων, και το οποίο σας εγγυάται τον απόλυτο έλεγχο και ασφάλεια των αναλύσεων που μας εμπιστεύεστε. Η καταγραφή κάθε δείγματος που φτάνει στο εργαστήριο μας συνοδεύεται με την επισύναψη ενός γραμμωτού κώδικα (Barcode), ο οποίος επιτρέπει, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος μηχανοργάνωσης, την παρακολούθηση της πορείας ανάλυσης του δείγματος.

3) Αρχή οργάνωσης του εργαστηρίου που στηρίζεται στην μέθοδο της πορείας προς τα εμπρός: Χρησιμοποίηση διαδοχικών αιθουσών, ειδικά διαμορφωμένων για κάθε στάδιο της ανάλυσης και μετάθεση των αναλύσεων τόσο στον χώρο όσο και στον χρόνο, με σκοπό την εξάλειψη και της παραμικρής πιθανότητας μίξης ή μόλυνσης των δειγμάτων, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ακρίβεια των αποτελεσμάτων.

τεχνολογια dna Τεχνολογια DNA